‘Nieuwe generatie’ presenteert innovatie plannen tjidens logistiekmarkt
Opleiding

‘Nieuwe generatie’ presenteert innovatie plannen tijdens logistiekmarkt

Vierdejaarsstudenten van de opleiding Logistiek presenteerden innovatieve plannen tijdens een logistiekmarkt op woensdag 3 februari, bij Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit. In totaal werden vijfentwintig plannen gepresenteerd aan professionals uit de sector en aan docenten. De studenten bedachten bijvoorbeeld oplossingen voor ondergronds transport, solar energy voor vrachtwagens en een ‘Uber’ pick-up point.

De logistiekmarkt bestond uit twee onderdelen. In het eerste deel informeerden de studentengroepen de deelnemers over hun innovatieve logistieke plan. In het tweede deel presenteerden de studenten in een zogenoemde elevator pitch hun idee aan een professionele jury. Beide onderdelen vormden het eindoordeel.

Het studententeam dat als eerste is geeindigd had zich gericht op ‘gamification & hologram’. De groep richtte zich op veiliger en sneller werken in de logistieke sector. De studenten hebben bedacht dat het systeem van een logistiek bedrijf geintegreerd wordt in het systeem van de klant, waardoor procesoptimalisatie plaatsvindt.

Martijn Otte, Proces Engineer Customer Operations van TNT, bezoc ht de logistiekmarkt: “Ik heb een diversiteit aan onderwerpen gezien en strakke pitches gehoord van de studenten. Ze stelden zich zakelijk op en een aantal studenten was erg creatief. Goed om te zien dat de studenten aandacht hadden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

John Schellekens is gecommitteerde bij Academie SLM en vertelde: “Ik heb vijfentwintig groepen young professionals gezien die op eigen wijze hun idee presenteerden. Complimenten voor de inhoudelijkheid en presentaties met verfrissende vergezichten.”

logistiek2

logistiek3

logistiek4

;