“Save the date” Programma Meaningful Meetings najaar 2016.
Opleiding

“Save the date” Programma Meaningful Meetings najaar 2016.

In het afgelopen college jaar mochten we ons verheugen in een grote opkomst voor de diverse Meaningful Meetings bijeenkomsten. Meer dan 1750 deelnemers mochten wij bij ons op de academie stedenbouw Logistiek en Mobiliteit begroeten. Op deze website (www.shapingsociety.nl) kunt u een aantal berichten terugvinden die naar aanleiding van de diverse events gemaakt zijn (o.a. een aftermovie, paper, de logistieke innovatiemarkt en de VAT-reunie).

Voor het komende collegejaar willen we het concept aanpassen. Er wordt meer ingestoken om het een netwerk event te laten zijn. De bijeenkomsten zullen over het algemeen plaats vinden op dinsdagen. De deelnemers worden om 15.30 u uitgenodigd. De sessies beperken we tot een duur van 45 min. Insteek is om voor de files te arriveren en na de files, met netwerk ervaringen en kennis de weg te vervolgen.

Naast de geplande bijeenkomsten zal er ruimte zijn voor actuele topics vanuit het werkveld Built Environment (BE) en Logistiek (LOG). Waarbij niet alleen door de docenten van SLM presentatie gegeven gaan worden, maar ook meer gebruik gemaakt gaat worden van externe prekers.

Voor het najaar staan er al 2 bijeenkomsten gepland. Naast deze bijeenkomsten, plannen wij ook nog events die inspelen op de actualiteit. Daarover wordt u apart geïnformeerd.

Dinsdag 11 oktober 2016, vanaf 16.00 u:

Reguliere bijeenkomst met topics vanuit het werkveld Built Environment en Logistiek. Op dit moment kunnen we u over een aantal onderwerpen informeren:


Integratie doelgroepen vervoer met de basisdienstregeling van de OV-markt, Jan-Kees van Elderen zal, aan de hand van de case Voorne-Putten, stilstaan bij de complexe opgave en besluitvorming.

*

Supply Chain Finance, Jan Verheij; waar staan we nu en wat is de feedback die vanuit bedrijven geleverd wordt.

*

Cyber crime, Patrick Wilberink (Concordia de Keijzer), De wereld van digitale debacles is dichterbij dan we denken! Ja, het komt voor en Ja u komt ook aan de beurt! Hoe herken je digitale inbreuken en hoe wapen je jouw bedrijf hiertegen.

*

De implicaties van toenemende web verkopen op je warehouse operaties, Eric de Ruijter. Wat betekent de stijging in internet verkopen en op welke consequenties heeft dat op jouw logistieke operatie?

*

Groen in de stad, Robert van Dongen. Een groene woonomgeving is onontbeerlijk; zoveel voordelen. Maar tegelijk ook ergernis. Hoe nu verder? – Denk mee & discussieer mee!

*

Bestaat “Rood Licht” nog over een paar jaar? Ruud Hornman neemt de toehoorders mee in zijn visie op Mobiliteit en schetst trends die hij in de komende jaren verwacht.

*

Wat te doen met de consequenties van de Brexit? Jan van Eijk (KTL Nederland) Als Douane-specialist neemt Jan ons mee met waar je je als bedrijf op moet voorbereiden op het vertrek van Engeland vanuit de EU!

*

Cum Laude afstuderen bij SLM. Een aantal studenten die dit jaar bij SLM zijn afgestudeerd informeren u over hun ervaringen. Namen en onderwerpen worden in augustus bekend
gemaakt.

*

 In samenwerking tussen TUE, Dinalog en NHTV wordt op deze middag de volgende bijeenkomst gehouden:

Collaborative planning – het plannen van de toekomst, Bas Groot. 

Collaborative planning en het samenwerken in de verticale en horizontale ketens veranderen de manier waarop planners plannen. Om efficiënte planningen te realiseren, moeten planners ook over de grenzen van het eigen bedrijf heen kijken. Hoe kunt u met uw bedrijf profiteren van collaborative planning en cross-chain collaboration? En op welke manieren kunt u planners stimuleren samen te werken, binnen en tussen organisaties? Hoe gaan de planners binnen uw organisatie om met nieuwe tools, dashboards en kpi’s? En hoe zorgt u ervoor dat uw planners mee kunnen in deze nieuwe vormen van plannen.

In deze sessie hoort u hoe innovaties en onderzoek de planomgeving veranderen. Uiteraard is er ruimte voor discussie en interactie om de ervaringen, dilemma’s en lessons learned van collega logistieke bedrijven te horen.

Donderdag 3 november 2016, vanaf 14.30 u:

Deze middag wordt de Logistieke Innovatiemarkt gehouden. In het kader van de blokken Change Minor en Moderne Supply Chain wordt het vak Strategie & Innovatie gegeven. Ongeveer 20 groepen studenten zullen deze middag hun resultaten presenteren, waarbij het topic Innovatie hoog in het vaandel staat. Vanaf 14.30 u start deze Innovatiemarkt. Groepen presenteren zich aan de deelnemers en houden daarnaast “pitches” voor een jury.

Logistieke markt 2015 2016
Winnaars van de Innovatie markt in januari 2016: Dit team had zich gericht op ‘gamification & hologram’. De groep richtte zich op veiliger en sneller werken in de logistieke sector. De studenten hebben bedacht dat het systeem van een logistiek bedrijf geintegreerd wordt in het systeem van de klant, waardoor procesoptimalisatie plaatsvindt.

Het publiek kan deelnemen aan deze markt en presentaties bij wonen. Via stembiljetten kunnen de deelnemers hun waardering kenbaar maken. Om 17.00 u worden de winnaars van deze middag bekend gemaakt.

Mocht u interesse hebben in een of beide bijeenkomsten, noteer al vast beide data. Uw deelname kunt u al kenbaar maken door een bericht te sturen naar het mail adres meaningfulmeetings@nhtv.nl. Vanaf midden augustus starten wij de mail campagne en kunnen deelnemers zich inschrijven via de website ShapingSociety.nl.

Voor dit moment wensen wij u een fijne vakantie toe!

;