2e Logistics Game On
Algemeen

2e Logistics Game On

Op 22 mei heeft Breda University of Applied Sciences, in samenwerking met TKI Dinalog en Logistics Community Brabant, de 2e Logistics Game On Serious Gaming Congres georganiseerd. Deze middag was een geweldige ontmoetingsplaats voor zowel studenten als industrie professionals; om te zien wat de huidige trends en ontwikkelingen zijn op vlak van serious games zijn in het Logstieke werkveld.

De middag werd afgetrapt met een keynote speech door Heide Lukosch van TU Delft. Tijdens deze presentatie praatte ze over gamification en hoe deze (technische) applicaties effectief gebruikt kunnen worden binnen research. Op vlak van simulatie en denk processen, en door gebruik van zowel echte (bord)spellen als video games. Heide sloot haar presentatie mooi af door een quote van Plato: “Een uur spelen geeft een leven aan conversatie”.

De rest van de middag werd gevuld door twee ‘break-out sessies’. Deze sessie gaf deelnemers de kans om enkele van de 9 beschikbare games te spelen, zoals:

- Mini Blokko helpt als een fysieke introductie tot “Sales and Operations planning”. Met dit spel spelen teams tegen elkaar voor supply en demand.
- The Service Supply Chain Game is een serious board game, gericht naar coöperatie en innovatie in logistieke service brances. (zie foto hieronder)

IMG_20190522_140920

X

;