De OV-buddy gaat in de toekomst de treinreiziger begeleiden
Opleiding

De OV-buddy gaat in de toekomst de treinreiziger begeleiden

Vierdejaars studenten Mobiliteit ontwikkelden innovatieve plannen voor de openbaar vervoer sector. Op 27 januari kregen de studenten de kans om hun innovatieve idee te 'verkopen' aan vertegenwoordigers van de provincie Noord-Brabant, de OV-bedrijfstak en aan docenten en medestudenten, tijdens de Provit OV-innovatiedag bij NHTV.

OV-buddy
Een groep studenten bedacht een concept voor de zogenoemde OV-buddy. Met deze buddy worden incidentele treinreizigers op treinstations begeleid om de trein te vinden. Niet alleen bij het in- en uitstappen, maar ook onderweg bij het overstappen, gedraagt deze buddy zich als gastheer en adviseert de buddy de reiziger of hij of zij nog voldoende tijd heeft om een lekker kopje koffie te nemen en toch zijn aansluitende trein kan halen. De buddy kan als robot worden uitgevoerd, maar is ook te downloaden op je smartphone zodat je begeleid wordt tijdens je treinreis.

De aanwezige professionals kozen de OV-buddy als meest innovatieve ontwikkeling uit de volgende 6 concepten met bijbehorende teams (zie bijlage voor het verslag van de gehele Provit-dag):

1: "WP 2000; een nieuw leven ingeblazen"

Teamfoto 8


2: OV op maat; Jouw reis op jouw moment 

Teamfoto 7


3: De studentencoupé 

Teamfoto 6


4: Overwin de drempel in de trein!

Teamfoto 5


5: De Kameleonwagon 

Teamfoto 4


6: Jouw OV-Buddy, altijd paraat! 

Teamfoto 3


Laat je inspireren door innovatieve concepten van de studenten!

Lees het gehele verslag van de Provit OV-innovatiedag in onderstaande bijlage.

 

;