DroomBreda! Wat zou jij willen doen met lege plekken of gebouwen in Breda?
Breda

DroomBreda! Wat zou jij willen doen met lege plekken of gebouwen in Breda?

Nog 12 dagen kan ook jij een idee, een plan, een initiatief naar DroomBreda! insturen om van een leeg gebouw in Breda of van een braakliggend terrein iets nuttigs, iets moois of iets geks te maken. 

"Er zijn nu bijna vijftig ideeën ingestuurd! Niet allemaal gaan ze over een fysiek of ruimtelijk lege plek, sommige inzendingen gaan juist over 'lege plekken' in het sociale weefsel van de stad. Ook daar zitten een paar hele mooie bij"

 

Het CSM-terrein is voor velen een uitdaging, neem Cor van Oosterhout, 86 jaar, bouwkundige tijdens zijn werkzame leven. Hij heeft zich bevlogen weer aan het schetsen gezet, van een jachthaven dit keer. Maar er is ook Anco Solari, die jonge mensen met een beperking wil laten zien wat ze allemaal wél kunnen! Kijk voor alle ingediende plannen vooral even op de website, daar vind je onder andere deze kaart met dromen:

kaart

Helemaal warm worden wij van het idee dat er zich sinds Stadslab Breda dit voorjaar zijn website opende, al meer dan 300 (driehonderd!) mensen zich hebben ingeschreven als laborant. Dat zijn voor een groot deel mensen die we vragen zich eerst in te schrijven om een idee te kunnen posten of te reageren op een initiatief. Maar er zitten er ook heel wat tussen die gewoon graag de activiteiten van Stadslab willen volgen. Dankjewel aan allemaal! Dit wilden we graag even met de ontluikende Stadslab-gemeenschap delen.

Tot 15 oktober kun je poetsen aan je idee!

Voor de indieners van ideeën nog dit: tot 15 oktober kun je aan jouw ingezonden idee poetsen, het verbeteren, ilustraties of ander materiaal toevoegen. Op 15 oktober openen we de publieke stemming en is ook de jury aan zet. Vergeet niet even goed naar de spelregels te kijken voordat je begint.

Wij van Stadslab zijn trots dat zo veel mensen aan het werk zijn gegaan om plannen in te sturen die Breda mooier maken. We gaan elkaar rond het hoogtepunt van de prijsvraag, verderop in dit najaar, zeker tegenkomen. Je krijgt bericht!

Tenslotte zouden we willen zeggen: zegt het voort! Stuur jouw netwerk ook dit bericht. Wie weet komen er nog meer fantastische ideeën voor Breda!

Tot spoedig ziens en hartelijke groet!
Christel Smeets, voorzitter Stadslab Breda.

Droomjij.

 

;