Duurzaam idee of initiatief? Doe mee met Duurzame Dinsdag!

Duurzame dinsdag 1

Op de eerste dinsdag van september neemt staatssecretaris van Veldhoven de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst, vol met duurzame ideeën en initiatieven uit de samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Jouw idee mag niet ontbreken!

Duurzame Dinsdag verzamelt initiatieven uit de Nederlandse samenleving. Wilt u een oproep verspreiden bij uw studenten? U vindt een nieuwsberichttekst en campagnebeeld in de bijlage.
Over Duurzame Dinsdag

Steeds meer mensen nemen zelf initiatief voor een duurzame samenleving. Duurzame Dinsdag verzamelt tot 1 juni 2018 zoveel mogelijk inspirerende ideeën en initiatieven via www.duurzamedinsdag.nl. Een koffer vol ideeën wordt op de eerste dinsdag in september aangeboden aan Staatssecretaris van Veldhoven om aan de politiek te laten zien hoe burgers bijdragen aan een betere wereld.

De meest duurzame, innovatieve en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Een jury onder leiding van Maurits Groen zal prijzen uitreiken aan de beste ideeën. Dit jaar staan de volgende prijzen en thema’s centraal:

  • Greenchoice Energieprijs, voor initiatieven op het gebied van duurzame energie

  • Asito Sociale-innovatieprijs, voor initiatieven die mensen bij elkaar brengen

  • Lidl Voedselprijs, voor initiatieven op het gebied van duurzame voedselproductie en consumptie

  • VHG Groenprijs, voor initiatieven die mens en natuur bij elkaar brengen

  • ING Circulair ondernemenprijs, voor initiatieven op het gebied van circulaire economie.

 

197.001 AlgemeenBeeld_Online_LR

;