Think Green, Travel Smart  -  Think Smart, Travel Green
Opleiding

LeMoMa & European Conference on Mobility Management 2016 (Athene)

In het kader van het lectoraat Mobiliteits Management zijn Loek Hellebrekers en Ineke Spapé van 1 t/m 3 juni 2016 met mij, stagiair Luc Duijkers (student Mobiliteit) naar ECOMM in Athene geweest. Graag wil ik jullie vertellen wat ECOMM is en wat mijn ervaringen hiermee zijn.

luc duijkers

links naar rechts: Luc Duijkers (NHTV-student), Ineke Spape (Lector mobiliteitsmanagement), Loek Hellebrekers (projectmanager lectoraat mobiliteitsmanagement)

Congres over mobiliteitsmanagement

ECOMM staat voor European Conference on Mobility Management en is hét congres over mobiliteitsmanagement. Hier hebben we allerlei presentaties bij gewoond in verschillende vormen; Pecha Kucha, plenaire sessies, workshops en presentaties in kleinere groepen. De informatie die hier is opgedaan kunnen we goed gebruiken voor het doel van het Lectoraat: een kennisportal over Mobiliteitsmanagement.

Professionals ontmoeten en actuele trends & ontwikkelingen op het gebied van mobiliteitsmanagement

Naast dat het een erg leerzame (en warme) ervaring was, was het ook leuk om professionals uit andere landen uit Europa te ontmoeten. Zo zie je toch dat andere landen goed zijn in bepaalde dingen en andere landen nog wat achter lopen op ontwikkelingen in mobiliteitsmanagement. Het congres duurde in totaal 3 dagen. De eerste dag was voornamelijk introductie en plenaire sessies. ’s Avonds hebben we gegeten met de Nederlandse delegatie professionals die er waren (Rijkswaterstaat, I&M en Maastricht Bereikbaar). De tweede dag was overdag vooral veel informatie opnemen tijdens de bijeenkomsten. Op vrijdag waren er ’s morgens ook nog eerst presentaties waarna de afsluiting plaats vond.

Athens Resolution - 5 speerpunten

De uitkomst van deze ECOMM editie wordt de ‘Athens Resolution’ genoemd en zijn de 5 speerpunten die in de afbeelding hiernaast genoemd worden. Aan deze 5 punten zal de komende jaren extra hard gewerkt worden. De ECOMM van 2017 zal overigens gehouden worden in Maastricht! Dus dat is iets dichterbij (en helaas ietsje kouder) dan Athene.

Overizhct

Ervaring

Zelf heb ik veel interessante projecten gezien van verschillende landen. Van onderwerpen als parklets, voedingproblemen met elektrische auto’s tot mobility as a service. Uiteindelijk bleken er een paar presentaties echt bruikbaar te zijn voor mijn stage, maar dat neemt niet weg dat het een leuke en leerzame ervaring was!

 

Ben je op zoek naar een interessante stageplaats in september binnen Mobiliteits management?

 

Neem dan contact op met Loek Hellebrekers

e-mail: hellebrekers.l@nhtv.nl

 

;