Geen woorden, maar fietsen!
Opleiding

Geen woorden, maar fietsen!

Tijdens een indrukwekkend goede bijeenkomst in Rotterdam presenteerden de 1e jaars studenten Mobiliteit (Built Environment) onlangs hun fietsplannen voor de stad. Voor vier verschillende stadsdelen deden de studenten onderzoek naar de beste maatregelen om de positie van de fiets te versterken. En die versterking is hard nodig, want denk maar eens aan de Erasmusbrug, de Maastunnel en de Coolsingel: je kunt er als automobilist lekker doorrijden.

extra DSC_0908 Rotterdam Centraal   Nieuwe entree en werkzaamheden   kopie Markthal Rotterdam

Mensen pakken steeds vaker de fiets
Ondertussen wil Rotterdam vooruit. Steeds meer mensen willen vaker de fiets pakken. In de nieuwste plannen van Rotterdam heeft de fiets dan ook een hoge prioriteit gekregen. Maar de stad wil wel graag weten welke maatregelen precies nodig zijn. In tien weken tijd hebben de studenten daarvoor plannen opgesteld.

Kansrijke maatregelen
Enkele ideeën zijn het aanleggen van speciale fietsroutes voor kinderen, zodat zij veilig naar school kunnen fietsen. Door te fietsen, sparen ze ondertussen een uitje met de klas bij elkaar. Maar ook slimme fietsstraten, waarbij de auto te gast is, zijn goed mogelijk. En regen hoeft ook geen argument meer te zijn om niet te fietsen, want door de introductie van een regenabonnement kun je tegen een aantrekkelijke prijs met het openbaar vervoer. Tot slot zal er ook gewoon fietsasfalt aangelegd moeten worden. Zeker daar waar grote stromen autoverkeer rijden, is het een goede oplossing om fietsverkeer de drukke wegen onderlangs te laten kruisen.

Succes!
De gemeente Rotterdam is erg te spreken over alle ideeën die de studenten hebben aangedragen. Eén groep is zelfs uitgenodigd om bij de afdeling Verkeer van de gemeente nogmaals hun plan te presenteren, een absoluut compliment!

De groep 1e jaars studenten mobiliteit (Built Environment):

FullSizeRender (2)

Bekijk in de bijlage het verkeers- en vervoersplan "Duurzame Bereikbaarheid" van Groep 2: Lukas, Maarten, Mike en Willard

;