Innovatie in Brabantse steden!
Stories

Innovatie in Brabantse steden!

Innovatie is een begrip waar je veel mee te maken krijgt binnen de studie Built Environment bij NHTV. Daarnaast is de kans groot dat je, na je studie, in het werkveld met dit onderwerp aan de slag gaat. Studium Generale, een onderdeel van de minor Gebiedsontwikkeling, springt hier op in door inzichten te geven in hoe bedrijven, organisaties en - niet onbelangrijk -  wij zelf bij kunnen dragen aan een innovatieve en duurzame wereld.

Om hier meer over te weten te komen, zijn de 4e-jaars studenten afgereisd naar 'De Gruyter Fabriek' in Den Bosch. 'De Gruyter Fabriek' is een verzamelplaats van ruim honderd bedrijven die allen staan voor innovatie en inspiratie. Doordat hier de beste ondernemers van Noord-Brabant hun krachten bundelen, resulteert dit in een diversiteit van producten en diensten. 'De Gruyter Fabriek' is het grootste bedrijfsverzamelgebouw van Nederland en tegelijkertijd industrieel erfgoed: een dynamische plek om te zijn! Daarnaast is de 'De Gruyter Fabriek' een mooi voorbeeldvan hoe leegstaande panden opnieuw in gebruik genomen kunnen worden door allerlei ondernemers, bedrijfstakken, etc. 

Gruyter
Foto 1: Aanzicht van de Gruyter fabriek in Den Bosch

Samen met experts hebben de studenten gekeken hoe lege panden in Brabantse binnensteden een innovatievere invulling kunnen krijgen. Een groot scala aan panden staan leeg wat zorgt voor een sfeerloos straatbeeld: een actuele uitdaging voor steden als Tilburg, Breda, Eindhoven en Den Bosch! Door innovatieve oplossingen te zoeken voor bijvoorbeeld deze leegstand krijgen de steden hun aantrekkelijke gezicht terug! Een mooie uitdaging voor een Built Environment-student!

IMG_3003

;