Studenten International Spatial Development stelen de show op ECOMM 2017
Opleiding

1e jaars studenten International Spatial Development stelen de show op ECOMM 2017

Tijdens het congres ECOMM (jaarlijks EU-congres over mobiliteitsmanagement), hebben 16 eerste jaars studenten van de opleiding International Spatial Development (Built Environment) goed van zich laten horen en een uitstekende bijdrage geleverd. Studenten hebben onder andere een bijdrage geleverd aan het plenaire studentendebat en hebben een enquete gehouden onder deelnemers en de resultaten daarvan direct gepresenteerd aan de bezoekers van het congres.

Daarnaast hebben 4 studentgroepen resultaten gepresenteerd van projecten uit het curriculum. De onderwerpen waren allemaal gerelateerd aan mobiliteit (in internationale context):
*fietsplan voor de stad kassel ism de gemeente en de Universiteit van Wuppertal
*verbeterplan mobiliteit nieuwe NHTV campus, ism de Universiteit van Groningen
*ideeen rondom het promoten van actieve mobiliteitsvormen (lopen, fieten) in Roma, ism het mobiliteitsagentschap Roma (RSM)
*ontwikkeling snelfietsroutes in de provincie Limburg

De organisatie was dermate tevreden over de bijdrage van de NHTV-studenten, dat wij werden uitgenodigd voor het afsluitende diner en feestavond in Chateau Neercanne. Ook de academie kan terugkijken op een geslaagd evenenemt; diverse contacten zijn gelegd voor samenwerking met universiteiten in o.a. Aalborg, Malaga en Bucharest.

Over Ecomm
ECOMM is het jaarlijkse EU congres over mobiliteitsmaganement dat dit jaar voor de 21ste keer is gehouden. ECOMM 2017 vond plaats in Maastricht van 31 mei tm 2 juni en had ruim 400 deelnemers uit verschillende landen in Europa en daarbuiten. NHTV heeft ECOMM2017 mede georganiseerd, samen met de gemeente Maastricht, Maastricht bereikbaar, provincie Limburg, het Min I&M en Universiteit Hasselt. In 2018 vindt het congres plaats in Uppsala, Zweden. Meer informatie: http://www.ecomm2017.com/

 ECOMM 2 ECOMM 3 ECOMM 4

;