Logistiek project: BLOKKO
Opleiding

Logistiek project: BLOKKO

In het eerste studiejaar van de studies Logistics Management en Logistics Engineering volgen de studenten in het eerste trimester het vak ‘Inleiding Logistiek’. In dit vak wordt er vanuit theorie en opdrachten gewerkt aan logistieke vraagstukken. Omdat het voor veel studenten goed werkt om te leren door te doen, gaan we in het tweede trimester aan de slag met het project ‘BLOKKO’.

In het eerste trimester hebben de studenten geleerd wat logistiek is; onder andere dat eigenlijk alle logistiek start vanuit de klantvraag. Daarom krijgt in dit project iedere groep van zes studenten een set klantenorders voor verschillende soorten LEGO-torens. Dit is de basis van de planning voor inkoop, productie, opslag en transport.

Alle groepen hebben hier voorbereidingen voor getroffen, planningen gemaakt, test-simulaties gedaan en marketingplannen opgezet, alles om te zorgen dat zij als beste uit de bus zouden komen. Tijdens de simulatiedag zijn de klanten en leveranciers door het hele gebouw van Breda University of Applied Sciences gevestigd, om een zo goed mogelijke nabootsing van de werkelijkheid te hebben.

Door te kijken naar klanttevredenheid, financiële prestaties en in hoeverre de uitvoering aansloot bij de voorbereiding (logistiek bedrijfsplan in rapportvorm), zijn we tot een winnende groep gekomen.

Ticho Borghstijn, Andrea van Lent, Tim van Rijn, Niek Sterrenburg, Jörgen Weterings en Martijn Hesselberth, van harte gefeliciteerd met jullie prestatie!

 

;