Logistieke excursie Hamburg
Opleiding

Elk jaar gaan de tweedejaars Logistiek studenten op international excursie naar verschillende bestemmingen in Europa. Dit is, om naast alle theorie, werkcolleges, bezoeken en gastsprekers een (nog beter) internationaal beeld te vormen van Logistiek. Een van deze bestemmingen was Hamburg, waar we afgelopen jaar diverse bezoeken hebben gebracht.

Wat stond er op het programma?

We zijn langs flink wat bedrijven geweest. Zo zijn we langs Meyer Werft in Papenburg gegaan, om de productie van cruise-schepen te bekijken. Ook de productielijn van Airbus, waar de A320-serie en onderdelen van de A380-serie worden gemaakt, hebben we mogen bekijken. Vervolgens hebben we een biertje geproefd bij een bierbrouwer, maar belangrijker nog, het productie- en bottelingsproces mogen waarnemen.

Evenementenlogistiek kwam in beeld door middel van een bezoek aan het voetbalstadion van HSV, waarbij aan de hand van ee ntour door het stadion de personenstromen inzichtelijk werden gemaakt. In Bremen hebben we de fabriek van Mercedes bezocht, waarbij de productie van diverse modellen van dichtbij meegemaakt kon worden. Afsluitend, stond een bezoek aan een containerterminal inclusief een presentatie rondom het onderwerp 'Intermodaal transport' op de planning, aansluitend bij het onderwerp van het project waar de studenten in hetzelfde trimester aan hebben gewerkt.

Naast de bedrijfsbezoeken, is ook het sociale aspect van met elkaar op reis zijn, een biertje drinken (ook met de begeleidende docenten) en het verkennen van een nieuwe stad zeker belangrijk. Dit doen we ook door gezamenlijk te dineren, een (logistieke) fietstocht door de stad, waarbij de diverse oude logistieke invloeden in de stad zichtbaar worden en ook de vrije tijd in de stad te besteden.

IMG_20181011_162624

;