London Calling
Opleiding

London Calling

De inhoud van de excursie wordt in samenwerking met de London Southbank University vorm gegeven. Een uitdagend en afwisselend programma zorgt er voor dat de studenten aan het eind van de week, moe maar voldaan, terug kunnen kijken op een leerzame trip!

Ze hebben de stad leren kennen door onder andere een fietstocht door het bruisende centrum en een uitgebreide wandeling langs The Thames.

Een aantal inspirerende colleges aan de South Bank University zorgden voor de nodige diepgang. De studenten kregen de laatste informatie over de ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening in Groot Brittannië. Een bezoek aan het herstructureringsproject Elephant and Castle heeft een goed beeld gegeven  van de ruimtelijke opgave in London.

Ook het bezoek aan de herontwikkeling van het mobiliteitsknooppunt King's Cross was erg interessant. De mix van hergebruik en nieuwe ontwikkeling zorgt voor een dynamisch gebied. Met name de oude Granary die is behouden en waar nu onder andere de Kunstacademy is gesitueerd is erg indrukwekkend. (De studenten waren vooral geïntrigeerd door de indoor pingpong mogelijkheden...)

De regen mocht ook de pret niet drukken tijdens het bezoek aan het nieuwe en het oude voetbalstadium van Arsenal. De herontwikkeling van het oude Highbury naar een nieuw wooncomplex, waar appartementen zijn ontwikkeld in de bestaande tribunes, spreekt erg tot de verbeelding. 

Verder heeft de presentatie van een senior planner in City Hall een dieper inzicht verschaft over het mobiliteitsvraagstuk, de ontwikkelingsopgave en de ruimtelijke aspecten voor the greater city of London, een gebied met bijna 10 miljoen inwoners. 

Op het einde van de week heeft er nog een mooie wandeling plaats gevonden door Hampstead, een wijk in London die is ontwikkeld volgens de tuinstad gedachte. Deze groene en rustige woonwijk vormde een waardige afsluiter van de dynamische, leerzame en gezellige excursie. Een leerzame trip waar de beginnende professionals hopenlijk nog vaak aan terug denken.

 

 

 

 

;