Ludieke start Minor Supply Chain
Opleiding

Ludieke start Minor Supply Chain

Komend studiejaar gaan 50 vierdejaars studenten van de opleidingen Logistiek & economie en Logistics Engineering aan de slag als ‘consultant’ om te werken aan 6 onderzoeksthema’s. Binnen de thema’s Human Resource Management, Data & Information Management, Production, Logistics, Marketing & Sales en Finance proberen zij antwoord te geven op actuele vraagstukken, die momenteel spelen bij Samsung SDS Europe en te komen met innovatieve oplossingen.

Samsung wil haar marktaandeel substantieel laten groeien in Europa en daarvoor moet de huidige supply chain op de schop. De NHTV ‘consultants’ gaan Samsung hierbij helpen. In de komende 20 weken zullen zij zich heel veel actuele kennis over Samsungs werkveld eigen maken en op basis van uitdagend case-materiaal met vernieuwende ideeën komen, die ter beoordeling zullen worden voorgelegd aan de directie van Samsung. De gekozen oplossingsrichtingen worden verder uitgewerkt en als een panklare oplossing gepresenteerd aan Samsung SDS Europe.

De studenten begonnen deze dag hun studie met een bedrijfsbezoek aan Samsung in Tilburg. Daar ontvingen zij hun eerste informatie over deze Minor-studie en over de Samsung-case. Om 12.30 uur vond aan de Claudius Prinsenlaan 12 in Breda de officiële aftrap plaats. Opleidingsmanager logistiek Albert Mandemakers en Deputy President Samsung SDS Smart Logistics Robert van der Waal hesen gezamenlijk de vlag waarboven 2 reclamevliegtuigen de samenwerking tussen beide partners beklonken.

;