NHTV helpt vluchtelingenkamp in Griekenland met logistieke kennis
Stories

NHTV helpt vluchtelingenkamp in Griekenland met logistieke kennis

Vier internationale studenten en een docent van de opleiding logistiek aan NHTV Breda hebben de eerste week van april in Noord-Griekenland het vluchtelingenkamp Nea Kavala bezocht, om te helpen in de logistieke processen. In het kamp zitten ongeveer 400 mensen (voornamelijk uit Syrië en Eritrea).

NHTV biedt in het kamp hulp bij de opslag en processen die komen kijken bij de distributie van tweedehands kleding onder de bewoners van het vluchtelingenkamp. Het huidige systeem kent zijn gebreken en de logistieke studenten zullen uitzoeken hoe het geoptimaliseerd kan worden.

Op het moment zijn er in Griekenland ongeveer 60.000 vluchtelingen. Zij verblijven maanden of zelfs langer dan 1 jaar in een kamp. De Griekse overheid biedt hen accommodatie in de kampen en een klein bedrag aan geld om zichzelf te voorzien van de eerste levensbehoeften als eten, drinken en kleding.

Kledingwarehouse in kamp Nea Kavala
NHTV heeft in kamp Nea Kavala logistieke hulp geboden in de twee kledingwarehouses die de organisatie telt. Beide warehouses bevatten ongeveer 1000 dozen met (tweedehands) kleding. Het verspreiden van deze kleding onder de kampbewoners is in het Nea Kavala kamp georganiseerd door Drop in the Ocean, een Noorse vrijwilligersorganisatie.

In een winkel (the Drop Shop) kunnen bewoners van het kamp kleding kopen met virtueel geld in een speciaal ontwikkelde app. Op deze manier wordt de kleding op een eerlijke manier onder de vluchtelingen verdeeld.
Tijdens het bezoek aan het kamp hebben de studenten data verzameld om het huidige logistieke proces in kaart te kunnen brengen. Zij gaan de komende weken met de informatie aan de slag en komen begin juni 2018 met hun verbetervoorstellen.

 

IMG_4760  IMG_4839  IMG_4838

;