Nieuwe Supply Chain Minor van start bij NHTV in Breda
Opleiding

Nieuwe Supply Chain Minor van start bij NHTV in Breda

Op 6 september is bij de NHTV, Academie voor Stedenbouw, Logistiek en Mobiliteit (SLM) in Breda een nieuwe studie van start gegaan. In nauwe samenwerking met Samsung SDS Europe Logistics zullen 70 studenten aan het werk gaan als ‘consultant’ om een virtuele nieuwe supply chain te bedenken voor de Consumer Electronics afdeling van deze Koreaanse multinational.

video

 Bbekijk de video van deze dag!

Voor deze business case wil Samsung sterk groeien met hun Consumer Electronics en daarbij is de televisiemarkt een van de speerpunten. Aan de hand van een geanonimiseerde dataset met gegevens over onder andere leveringen, locaties, tarieven en aantallen/hoeveelheden moeten de studenten eerst de huidige supply chain in kaart brengen. Vanaf inkoop van componenten tot en met afrekening van geleverde producten en diensten aan klanten.

Minor Supply Chain voor 4e jaars studenten Logistiek

Na een intensieve voorbereiding van 6 maanden zijn Jan van Elderen en Eric Hopstaken er klaar voor. Beiden zijn als docent verbonden aan de NHTV en hebben samen met Robert van der Waal, Lars Breedveld en Diederik Brand van Samsung deze business case ontwikkeld. Doel is dat de student zich als consultant opstelt naar Samsung en het bedrijf advies gaat geven over het ontwerpen en implementeren van een nieuwe supply chain.

Aan de hand van een aantal specifieke opdrachten en scenario’s wordt de dagelijkse werkelijkheid nagebootst en worden de studenten steeds opnieuw uitgedaagd om creatief na te denken. Druppelsgewijs krijgen de studenten/’consultants’ additionele informatie om hiermee uiteindelijk een nieuwe, geïntegreerde supply chain te definiëren die beter aansluit bij de wensen van de klant, effectiever is dan de huidige en klaar is om aan de verwachte groei te kunnen voldoen. Zaken als ideale productie- en assemblagelocaties, mix van transportmodaliteiten, duurzaamheid en kostenoptimalisaties zullen hierbij aan de orde komen. Ook de omstandigheden op de lokale arbeidsmarkt, bedrijfsethiek en IT systemen moeten worden meegenomen in het ontwerp.

Masterclasses

Om de studentente stimuleren buiten gebaande paden te denken, is een aantal masterclasses gepland. Zo zal bijvoorbeeld Koen Sanders, Manager Marketing & Communications, en lid van het management team van de Efteling een gastcollege geven over Storytelling – hoe een goed verhaal te vertellen en enthousiast over te brengen aan een gemêleerd publiek; daarnaast zal Martijn Lofvers van Supply Chain Media een betoog houden over “Future Supply Chains” en zal Ton van Asseldonk Strategisch Consultant, de studenten uitdagen op het gebied van assertiviteit en omdenken.

Start 6 september

De studenten begonnen deze dag hun studie met een bedrijfsbezoek aan het European Distribution Center van Samsung in Tilburg. Daar ontvingen zij hun eerste informatie over deze Minor-studie en over de Samsung-case. Om 12.00 uur vond aan de Claudius Prinsenlaan 12 in Breda de officiële aftrap plaats. Vanuit deze locatie wordt ook de “War-room” bemand, vanwaar de studenten gedurende de totale periode van deze Minor hun informatie zullen ontvangen.

Foto: Kick-off op dinsdag 6 september voor de deelnemende studenten met Robert van der Waal, Samsung en Leo Kemps, Academie Directeur SLM.

2

Foto: aankondiging samenwerking Samsung & NHTV op parkeerterrein NHTV (G-gebouw) via zeecontainers en grote spandoeken

1

;