Uitgesteld: NVC College Tour 2015 – thema Fiets!
Stories

NVC College Tour 2015

Voor, tijdens en na het Nationaal Verkeerskunde Congres 2015 op 5 november in Zwolle wordt een scala aan activiteiten ontwikkeld om verkeerskundige kennis(sen) bij elkaar te brengen. Naast het NVC 2015 worden vier bijeenkomsten georganiseerd onder de naam: NVC College Tour 2015. Deze bijeenkomsten zijn voor iedereen die actief is in de wereld van verkeer, bereikbaarheid en mobiliteit.


NVC College Tour sessie 1: Thema Fiets


Wanneer: 17 september
Tijdstip: van 15:00 – 18:00 uur (vrije inloop vanaf 14:30 uur)
Waar: Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch


De bijeenkomst bestaat uit twee onderdelen. Allereerst geven drie vooraanstaande professoren hun visie op de (on)mogelijkheden van de nieuwe innovatie op het gebied van (wetenschappelijk) fietsonderzoek. Het tweede deel gaat over de Virtual Reality fietssimulator ‘Cycle SPACES’.


Onderdeel 1: visie op fietsverkeer


De professoren die acte de présence geven tijdens deze collegetour-sessie zijn:


Spreker 1: Professor Martin Dijst - Universiteit van Utrecht
Spreker 2: Fietsprofessor Kevin Krizek - Radboud Universiteit
Spreker 3: Cyclingprofessor dr. Marco te Brömmelstroet - Universiteit van Amsterdam

Onderdeel 2: fietsen in virtual reality


Het tweede deel van de College Tour-sessie gaat over de NHTV Virtual Reality fietssimulator (Cycle SPACES: Cycle and Spatial Context Experience Simulator). Met deze simulator wordt meer inzicht verkregen in het fietsverkeer. Het autogebruik neemt nog steeds toe en steeds meer steden en regio’s kampen met uitdagingen op het gebied van duurzame doorontwikkeling. Een van de alternatieven is de (elektrische) fiets in het woon-werk verkeer. Hoe gaan deze stromen verlopen? De fietssimulator helpt u op weg.


Meer weten over het Nationale Verkeerskunde Congres én NVC College Tour 2015, bezoek de website van het Nationaal Verkeerskunde Congres 2015

 

Aanmelden voor de bijeenkomst van 17 september gaat via het CROW, klik hier

 

Wil je als student meehelpen op de dag zelf? Stuur een mail naar leeuw.g@nhtv.nl

;