Project stationslocaties: nieuwe visie voor omgeving station Eindhoven!
Shapers

Eerstejaars studenten Ruimtelijke Ordening & Planologie gaan aan de slag met Stationslocatie Eindhoven!

Het station wordt op dit moment intern aangepast. Het monumentale gebouw krijgt een nieuwe look en feel. De nieuwe stationstunnel die in aanbouw is voldoet aan de moderne eisen en is klaar voor de toekomstige bezoekersstromen. De studenten hebben een zeer interessante rondleiding gehad door deze nieuwe tunnel. (zie foto)

De onderzoeksopgave waar de studenten mee aan de slag gaan richt zich op het omliggende gebied van het station. Vooral de zuidzijde van de locatie vraagt om een nieuwe visie. Het verbeteren van de verbinding met het centrum van Eindhoven is hierbij van groot belang.

De gemeente Eindhoven treedt op als opdrachtgever in deze opgave. Dit houdt in dat de studenten aan het werk gaan met een concrete en actuele praktijk opdracht!

 

Monumentaal station Eindhoven (bon: Omroep Brabant, 2014) 

Station eindhoven 

Impressies van nieuwe binnenkant station Eindhoven (Bron: Arcadis, 2012)

impressie 1

Foto's bezoek (Loek Hellebrekers)

20160108 142300

IMG 20160114 WA0004 

IMG 20160114 WA0005

IMG 20160114 WA0008 

IMG 20160114 WA0009