Steden voor mensen - boekpresentatie Jan Gehl (7 dec)
Stories

Cities for people - boekpresentatie Jan Gehl

"Wij geven vorm aan steden en zij geven vorm aan ons", aldus de beroemde architect Jan Gehl. De Vlaamse uitgever Vanden Broele vertaalde zijn boek Steden voor mensen. Jan Gehl belicht daarin de methoden en instrumenten die hij gebruikt om mensonvriendelijke steden om te vormen in steden voor mensen. Hij legt uit hoe je steden kunt ontwikkelen die levendig, veilig, duurzaam en gezond zijn. Gehl slaagt er zelfs in de grootste metropool op een kleine schaal te benaderen. Hij bekijkt steden op ooghoogte en ervaart ze met alle zintuigen.

Steden voor mensen bevat een instrumentarium met grondbeginselen, heldere overzichten van gebruikte methoden en trefwoordenlijsten. Het boek bevat meer dan 700 foto's en tekeningen die Gehls wereldwijde invloed en werkveld illustreren.

"Steden kunnen zoals boeken gelezen worden. En Jan Gehl begrijpt hun taal" (Richard Rogers)

Jan Gehl is architect en oprichter van Gehl Architects. Hij was professor en onderzoeker aan de School of Architecture van de Royal Danish Academy of Fine Arts. Eerder verschenen van hem Life Between Buildings en How to Study Public Life. Cities for People verscheen in 2010. Gehl werkte aan stadsverbeteringsprojecten in Kopenhagen, Londen, Melbourne, Sydney, New York en Moskou.

Woensdagavond 7 september houdt Jan Gehl in Rotterdam een presentatie. Hij gaat dan ook in op de betekenis van zijn boek voor de hedendaagse Nederlandse situatie. Eerder gaf Gehl adviezen voor de verbetering van Rotterdam. Wat is daarvan geworden? Waarom staat Rotterdam zo hoog op lijstjes van populaire steden? Hoe passen actuele thema's als vergroening van de stad in zijn visie? De avond wordt gepresenteerd door Annemieke Fontein. Na afloop zal Gehl boeken signeren.

Inloop vanaf 19.00 uur in Kriterion bij Rotterdam CS.

Opgeven voor de avond kan nu al (zie ook bijlage). De toegang is €10 inclusief koffie/thee. Voor BNSP-leden en studenten en Blauwe Kamer-abonnees is er een korting van €5.

 

Impression:

gehl03

Source: university of Orgeon (2015)

;