Student Academie SLM vertegenwoordigt NHTV op China Education Expo
Shapers

Mijn naam is Jacob Veerhuis en ik ben een derdejaars Logistiek en economiestudent aan academie SLM. Eind augustus ben ik naar Shenzhen - China en Hong Kong vertrokken om te werken aan mijn eerste stage. Tot begin december heb ik de tijd gekregen om een onderzoek uit te voeren naar procesoptimalisatie, bij het bedrijf dat beschermhoesjes ontwikkelt en produceert voor iPhones, tablets en andere mobile devices. Ik was pas een paar weken op weg toen ik een mail ontving van de Marketing en Communicatieafdeling, met de vraag of ik NHTV wilde vertegenwoordigen op een studiebeurs in zowel Peking als Shanghai. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want ik wilde deze steden graag een keer bezoeken.

Onder leiding van NHTV China representative Bonnie van der Velde (Alumnus ITMC) nam NHTV deel aan de China Education Expo, waar jaarlijks 50.000 belangstellenden naartoe komen. Door deel te nemen aan deze beurs wil NHTV haar aanwezigheid versterken in de potentieel grootste markt van de wereld. Verschillende alumni, stagiaires en recruitment agents van tussen de 10 en 15 Nederlandse universiteiten en hogescholen waren aanwezig om toekomstige studenten te informeren over de studiemogelijkheden in Nederland. Deze onderwijsinstellingen werden hierin begeleid door het ‘Netherlands Education Support Office’ (Neso China).

Al met al was het een geweldige en leerzame ervaring, waarin ik heel erg veel studenten, ouders, alumni en andere universiteiten heb gesproken. Het was bijzonder om samen te werken met mensen met een andere culturele achtergrond, en het was een leuke uitdaging om de mensen ervan te overtuigen dat Nederland meer is dan het land van kaas, molens en babypoeder. Opmerkelijk, maar eigenlijk wel grappig was dat ‘NHTV Breda University’ meerdere keren werd opgevat als ‘The University of Prada’. Deze studenten moest ik helaas teleurstellen.

Door als student deel te nemen aan de China Education Expo, heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk de alumni zijn in het aantrekken van internationale studenten. Als lid van de Medezeggenschapsraad zal ik dit onderwerp daarom zeker aankaarten als ik terug ben in december.

china2

;