Studenten BUas en Avans presenteren blauwdruk voor nieuw Seelig Park
Opleiding

Studenten van Breda University of Applied Sciences en Avans hebben in opdracht van de gemeente Breda een onderzoek gedaan voor het nieuwe Seelig Park. Uit dit onderzoek is geconcludeerd dat de rijke historie van Breda naar voren moet komen, maar er ook genoeg recreatie mogelijkheden moeten zijn.

"Inspired by Breda, created by you"

Met de vraag hoe Breda de ontwikkeling van het nieuwe stadspark tot een succes kan brengen, is in samenspraak met de buurt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Het winnende project, voorgesteld door een groep studenten van Breda University of Applied Sciences, wordt sterk gemaakt met de slogan "Inspired by Breda, created by you". 'Het imago van Breda moet duidelijk naar voren komen in het ontwerp', aldus student Koen van Ostaijen. 'En elke inwoner, elke bezoeker moet er zijn eigen invulling aan kunnen geven.'

Door middel van enquêtes, social media en de inzet van visuele hulpmiddelen kan de gemeente straks de behoeften van omwonenden inventariseren, stellen de studenten. Uit hun eigen steekproef kwam naar voren dat vooral veel behoefte is aan recreatie. ,,Doordat de Nieuwe Mark wordt doorgetrokken, willen mensen graag rond het water verblijven”, zegt Van Ostaijen.

Blauwdruk

De gemeente gebruikt het project als een blauwdruk voor de eigen planvorming, laat een woordvoerster weten: ,,De studie van Breda University of Applied Sciences en Avans is een eerste aanzet naar de verschillende mogelijkheden waarop de verandering van kazerne naar park in de toekomst kan worden gerealiseerd. Omdat Defensie de komende jaren nog eigenaar is van het terrein, is er voldoende tijd om daar het benodigde diepgaandere onderzoek naar te doen.”

Defensie is nog tot 2022 eigenaar van het terrein, daarna komt het in handen van de gemeente Breda. Het Seelig Park moet dan een openbaar stadspark worden, ten zuiden van de Seeligkazerne. De doorgetrokken Nieuwe Mark moet een prominente rol spelen in het gebied.

download (1)

 

 

;