Studenten Built Environment in TV-programma
Stories

Sloop of Hoop - een televisieprogramma over leegstand in Brabant

In Brabant zijn steeds meer leegstaande panden. Deze panden ontsieren de omgeving, terwijl er genoeg kansen liggen om deze leegstaande panden aantrekkelijker te maken. Dit vraag om een integrale aanpak. In het televisieprogramma Sloop of Hoop zijn Judith van der Struijk en Peter van Schie, samen met twee andere studenten, Bibi Swinkels en Niels de Koning, aan de slag gegaan om een nieuwe bestemming voor de leegstaande panden te bedenken.

Het televisieprogramma bestaat uit acht afleveringen, waarbij bij iedere aflevering een ander pand betreft. Dit kan bijvoorbeeld een kerk, fabriek of kantoor zijn. Voor ieder pand zijn wij (de studenten) aan de slag gegaan om een nieuwe bestemming voor het pand te zoeken. Echter, het programma heeft niets voor niets de naam ‘Sloop of Hoop’ gekregen, niet altijd is het mogelijk om een nieuwe bestemming voor het pand te bedenken. Dat is namelijk van vele factoren afhankelijk.

Ben je benieuwd geworden naar wat wij (de studenten) bedacht hebben voor de leegstaande panden, of dat er wellicht geen hoop meer is voor het pand, schroom dan zeker niet te kijken naar het programma ‘Sloop of Hoop’. Kijk vanaf 2 november, elke vrijdag op Omroep Brabant om 18:00 uur (ieder uur herhaald).

Meer info: https://www.brabant.nl/actueel/nieuws/2018/oktober/tv-programma-sloop-of-hoop

A3 poster Sloop of Hoop

;