Urban intelligence zoekt stagiaires!
Shapers

Urban Intelligence zoekt MOB stagiaires!

Beste student,

Het lectoraat Urban Intelligence heeft als doel om de beleidsvorming op het gebied van mobiliteit en ruimtelijke ordening te verbeteren door onderzoekinnovaties te ontwikkelen en kennis aan te bieden die direct in de praktijk van toepassing is. Onderzoeksinnovaties zoals GPS-tracking en Virtual Reality bieden mogelijkheden om meer inzicht te geven in het vervoersgedrag en de beleving van reizigers dan ooit tevoren. Lees hier meer over het lectoraat Urban Intelligence.

Het lectoraat is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant en BUas. Vanuit deze samenwerking komen er interessante stageopdrachten voort waar wij jullie graag aan mee laten werken. Op dit moment zijn wij opzoek naar stagiaires voor stageperiode 2 die interesse hebben in een van de volgende onderwerpen:

1. Mobiliteit gedragsprojecten in de B5 in de provincie Noord-Brabant
Het doel van het onderzoek is om een advies uit te brengen richting BrabantStad over het behalen van synergie voordelen op het gebied van gedragsprojecten en waar nog kansen liggen voor een gezamenlijke aanpak. Dit doe je door te beginnen met een literatuurstudie naar gedragsmaatregelen en door vervolgens interviews te verrichten met alle BrabantStad partners.

Standplaats: gemeente 's-Hertogenbosch

2. Het effect van duurzame mobiliteitsmaatregelen
De Provincie Noord-Brabant werkt hard aan het terugbrengen van de CO2 uitstoot.
Maar wat is nu echt het effect van een maatregel op de CO2 uitstoot? En welke maatregelen zijn dan het meest effectief?
Om dit in beeld te brengen interview je organisaties die actief bezig zijn met het berekenen van deze effecten.

Standplaats: Provincie Noord-Brabant 

3. Arriva
Vind jij openbaar vervoer en alles wat daarmee te maken heeft interessant? Dan biedt de samenwerking tussen Arriva en BUas een mooie uitkomst.

 

Mocht je interesse gewekt zijn, neem dan contact op met Hidde Westerweele (westerweele.h@buas.nl) zodat jullie in gesprek kunnen gaan of kom gerust een keer langs. 

;