Voor studiepunten of als bijbaantje? CycleSpex zoekt studenten!
Opleiding

Voor studiepunten of als bijbaantje? CycleSpex zoekt studenten!

CycleSpex

CycleSpex is een fietssimulator gebaseerd op Virtual Reality (VR) technologie en is door NHTV Urban Intelligence team ontwikkeld. CycleSpex brengt de vakgebieden van Built Environment en Game Development dichter bij elkaar. VR stelt professionals in Built Environment in staat om ruimtelijke ontwerpen te optimaliseren voordat deze gerealiseerd worden. Stakeholders en eindgebruikers kunnen het ruimtelijk ontwerp daadwerkelijk beleven in plaats van het ontwerp te bekijken via een statische afbeeldingen. VR technologie heeft de potentie een nieuwe dimensie toe te voegen aan het vakgebied Built Environment en in het betrekken van mensen bij de vraagstukken waar jullie tijdens je studie mee bezig zijn. CycleSpex maakt het verder mogelijk studies te verrichten naar de relatie tussen fietsers en voetgangers en (ontworpen) stedelijke omgevingen en hier van te leren.

Maak kennis met het werkveld

CycleSpex (VR) wordt momenteel ingezet in drie onderzoeksprojecten in internationale en nationale context. Je kunt hier meer over lezen op onze project pagina van CycleSpex en krijg een impressie van onze werkzaamheden en ontwikkeltraject via ‘CyleSpex the Story’ (Engelstalig). Ieder jaar worden we uitgenodigd door het werkveld of onze project partners om demo’s te verzorgen. Dit kan gaan over bijvoorbeeld VeloCity of het European Transport Conference op internationaal schaalniveau, het Mobility Fast Forward congres, Nationale Verkeerskunde Congres of het Nationale Fietscongres op nationaal schaalniveau of evenementen van onze partners in de regio, zoals mobiliteitslabben met bewoners in Breda, Tilburg of Schiedam. Hier komen we jaarlijkse veel professionals tegen op het vlak van duurzame mobiliteit en stedelijke ontwikkeling. Wil jij werken aan je netwerk skills en op de hoogte blijven van alle actualiteiten in het werkveld, dan zijn we op zoek naar jou!

Maak kennis met verschillende doelgroepen

Hoe reageren professionals in ons vakgebied op Virtual Reality toepassingen? Kan jij hordes kinderen managen die staan te popelen om op de fiets te mogen? Kan jij een te enthousiaste fietser in toom houden en uitleggen dat het niet echt is? Hoe onder de indruk kunnen senioren zijn van deze nieuwe technologie? Wat moet je doen indien iemand duizelig wordt van een VR bril? Werk actief aan je sociale vaardigheden en maak kennis met verschillende doelgroepen! We roepen altijd tegen onze studenten dat ze meer de straat op moeten en vaker het contact moeten zoeken met doelgroepen en potentiele eindgebruikers. Spreekt jou dit aan, dan zijn we op zoek naar jou!

Test je organisatorisch en probleemoplossend vermogen!

Vind je het leuk om in een huurbusje heel het land door te crossen, op doordeweekse dagen als het past in je onderwijs programma of in de weekenden? Ben je handig met computers en niet direct van slag als iets even niet werkt? Durf jij de telefoon te pakken en contact op te nemen met de game developers of de organisatie van een congres om te zorgen dat de demo op tijd klaar staat en werkt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Onze agenda voor CycleSpex stroom weer vol!

Heb je Interesse om een bijdrage te leveren aan het leukste project van de NHTV? Stuur een mail naar leeuw.g@nhtv.nl en geef even de volgende zaken aan:

- Bijdrage vanuit profileringsruimte of als bijbaantje?
- Beschikbaarheid doordeweekse dagen, avonduren en weekenden?
- Ben je in het bezit van een rijbewijs en eventueel ervaring met besturen van bestelbus?

De agenda dusver:


Zondag 17 september – Tilburg Fiets Festival

Woensdag 20 & donderdag 21 September – Nationale Fietscongres 2017

Maandag 25 september – MobiliteitsLAB Tilburg

Donderdag 5 oktober – Executive Education ‘VR in ruimtelijk ontwerp’ – Enversed VR centre Eindhoven

Dinsdag 10 oktober – Dag van de Duurzaamheid (Slimme & Gezonde Stad programma)

Woensdag 11 oktober – Studiedag wethouders Hart van Brabant

Overige activiteiten:


Onderzoeksdagen met CycleSpex voor projecten (oktober t/m januari)

 

 

Winner_logo

 

;