Studenten BE bevragen bezoekers genomineerden steden Beste Binnenstad 2015-2017
Shapers

Rotterdam wint verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017, studenten BE verrichten peiling!

Voor de verkiezing van de "Beste Binnenstad" hebben een aantal studenten Built Environment bezoekers van de genomineerde binnensteden geënquêteerd. De studenten Tom Sleutjes, Guido Zeegers, Bas Dekker, Joep Niessen en Iris van der Rest werden daarom uitgenodigd om de uitreiking op 18 november bij te wonen.

De dag had een vol programma. De gelegenheid werd namelijk samengevoegd met het ondertekenen van de RetailDeals. De Retailagenda werd toegelicht door
Minister Henk Kamp en Marijke van Hees, voorzitter Retailagenda.

Na een korte pauze begonnen ze dan toch echt met de uitreiking van de Beste Binnenstad 2015! Er volgde een interessante presentatie over het binnenstadsmanagement in Zweden door Björn Bergman, voorzitter van Svenska Stadskärnor. Hierna was er van elke finalist een in filmpje te zien, hoe de jury op bezoek is geweest. In deze filmpjes was te zien hoe de finalisten aan de jury hun grootste ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar lieten zien.

De uitreiking begon bij de categorie middelgrote stad. In deze categorie won de binnenstad van Gouda van de binnenstad van Roermond en mag zich de komende twee jaar 'Beste Binnenstad' noemen. De tweede categorie betrof de categorie grote stad. Dordrecht en Rotterdam waren de finalisten, waar de binnenstad van Rotterdam als winnaar uit de bus kwam! Gefeliciteerd!

Achtergrond verkiezing
Om de twee jaar leven binnensteden in Nederland toe naar de uitreiking van de titel ‘Beste Binnenstad’. De Beste Binnenstad is een kwaliteitslabel. De titel levert een belangrijke bijdrage aan de economie van de binnenstad zo tonen de voorbeelden van de eerdere winnaars aan. Evenals voorgaande edities staat de ontwikkeling van de binnenstad in de afgelopen twee jaar centraal bij deze beoordeling.

Alle deelnemende steden zijn in stappen beoordeeld door een jury, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s. Deze jury is op basis van objectieve prestatie-indicatoren en praktijkervaring gekomen tot meerdere genomineerden per categorie. De genomineerde steden zijn gevraagd middels een bidbook te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2015-2017 verdienen. Na lang en zorgvuldig beraad heeft de jury per categorie twee finalisten gekozen. Deze steden zijn bezocht door een jury.

Bekijk het juryrapport

2015 11 18 mg 9160_1920x1280

 

;